Presentació del llibre: La guerra Civil i el primer Franquisme. Mallorca, 1936-1959

Presentació del llibre: ”LA GUERRA CIVIL I EL PRIMER FRANQUISME. MALLORCA, 1936-1959”.

Col·loqui amb els autors: Maria Eugènia Jaume, Antoni Aulí i Manel Santana i amb el coordinador del llibre Pau Tomàs Ramis.


Gratuït

___


El cop d’estat del 18 i 19 de juliol de 1936 contra la Segona República va suposar l’inici d’un dels períodes més convulsos i més transcendents de la història recent de Mallorca: la Guerra Civil. Per aquest motiu es fa imprescindible estudiar, des del rigor, els episodis més rellevants com la gestació i el desenvolupament del cop d’estat a l’illa, el desembarcament de les tropes antifeixistes i la Batalla de Mallorca o la defensa passiva de la població contra els bombardejos aeris.

A partir del juliol de 1936 també es va encetar una repressió ferotge contra les persones i les organitzacions contràries als sollevats. Es calcula que assassinaren més de 3.000 homes i dones. Molts de milers més acabaren abarrotant les presons. Altres s’hagueren d’amagar o marxar a l’exili. Tot amb l’ajuda d’organitzacions feixistes com la Falange, la Itàlia de Mussolini encarnada en el Conde Rossi i el beneplàcit de l’Església. Un cop acabada la guerra, durant el primer Franquisme, hi hagué nous intents d’organitzar l’antifranquisme, que foren reprimits. A partir de 1945 Mallorca també es convertí en refugi de nazis, que veren com el seu imperi s’esmicolava.

El llibre analitza aquest període de la mà d’historiadores i d’historiadors experts, que n’aporten nous punts de vista.

 Data


 02 de Maig de 2024

 Hora


Dijous 20:00 a 21:30

 Lloc


Sala 1A


Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Més Informació Tancar